3. dan aktivnosti učenja, poučevanja in usposabljanja
V zadnjem dnevu 5. aktivnosti učenja, poučevanja in usposabljanja smo se po zajtrku odpravili novim kuharskim podvigom naproti. V kuharski delavnici so učenci tokrat pripravili cesarski praženec in jabolčno čežano. Sledilo je pisanje receptov v nemščini, angleščini in slovenščini ter fotografiranje pripravljenih jedi, ki smo jih seveda tudi poskusili. Zadnji dan smo si ogledali še oljarno Ölmühle, ki proizvaja zaščiteno štajersko bučno olje. Degustirali smo različne vrste njihovih proizvodov: različna olja, bučni pesto in bučna semena z različnimi dodanimi okusi. Sledilo je zasluženo kosilo v restavraciji Lambauer. Dan smo zaključili z delavnico pisanja in pregleda današnjih kuharskih receptov.
Zapisala: Nataša Satler, koordinatorica projekta
26 januarja @ 08:15 — 6 februarja @ 19:15
08:15 — 19:15