Mreža gozdnih šol in vrtcev

Od leta 2012 se slovenski vrtci in šole, ki vključujejo v svoj program gozdno pedagogiko in pedagoško delo v gozdu, družijo v Mreži gozdnih vrtcev in šol Slovenije. Trenutno je v “gozdno mrežo” povezanih 231 izobraževalnih ustanov iz Slovenije in zamejstva. Skupaj smo močnejši.

CILJI MREŽE GOZDNIH VRTCEV IN ŠOL SLOVENIJE

Mreža gozdnih vrtcev in šol Slovenije je bila ustanovljena na pobudo Inštituta za gozdno pedagogiko, Razvojnega centra Srca Slovenije, Zavoda RS za šolstvo, Občine Kamnik in posameznih vrtcev ter šol. Danes mrežo koordinira in upravlja Inštitut za gozdno pedagogiko.

Cilji mreže:

  • razvoj koncepta gozdne pedagogike in pedagoškega dela v gozdu
  • vzpostavitev standardov poučevanja v naravnih okoljih
  • spodbujanje ustvarjalnosti, radovednosti, inovativnosti v učnem procesu.

Pedagoška fakulteta Univerze v Ljubljani podpira iniciativo Mreže gozdnih vrtcev in šol za pogostejše bivanje v naravnem okolju ob izvajanju vzgojno izobraževalnega procesa v vrtcih in šolah. Igra, učenje in preživljanje prostega časa v naravi lahko pripomorejo k vzpostavljanju pristnih vezi z naravnim okoljem in povečanju občutljivosti mladih zanj. Kot ustanova, ki izobražuje bodoče pedagoške delavce, se v svojih programih in s svojim delovanjem zavezujemo opozarjati na ta aspekt učnega okolja in promovirati prizadevanja Mreže. 

5 oktobra @ 08:20
08:20 — 09:20

Dostopnost
Scroll to Top
Call Now Button