Vpis v prvi razred

VABILO K VPISU V 1. RAZRED OŠ KUNGOTA, PŠ SVEČINA IN PŠ SPODNJA KUNGOTA

 

Spoštovani starši bodočih prvošolcev!

Na podlagi 45. člena Zakona o osnovni šoli (Uradni list RS, št. 102/07, 107/10, 87/11, 40/12 – ZUJF, 63/13 in 46/16 – ZOFVI-L) morajo starši v 1. razred osnovne šole vpisati otroke, ki bodo v koledarskem letu 2022 dopolnili starost 6 let.

VPIS v 1. razred za šolsko leto 2022/2023 bo, zaradi zagotavljanja varnostnih priporočil in ukrepov zoper širjenja COVID-19, OD 9. 2. 2022 DO 18. 2. 2022, potekal na DALJAVO.

POSTOPEK VPISA

Starši oz. zakoniti zastopniki otroka boste po pošti prejeli vabilo za vpis v 1. razred. Vabilu bodo priloženi tudi obrazci, ki so potrebni za vpis. Izpolnjene dokumente nam lahko oddate na naslov:

OŠ Kungota
Plintovec 10c
2201 Zgornja Kungota

(priložena je ovojnica z že plačano poštnino ter naslovom šole) ali izpolnjene dokumente skenirate in nam ji pošljete na elektronski naslov:

marko.hace@os-kungota.si ali martina.scernjavic@os-kungota.si

Vsi dokument morajo biti na naslovu šole do vključno petka, 18.2.2022.

ODLOG ŠOLANJA

Otroku se lahko pričetek šolanja na predlog staršev, zdravstvene službe ali komisije za usmerjanje, odloži za eno leto, če se ugotovi, da otrok ni pripravljen za vstop v šolo. Če želite odlog šolanja za Vašega otroka, Vas prosimo, da nam to sporočite.

PROŠNJA ZA PREPIS NA DRUGO ŠOLO

Vpisujemo učence, ki imajo v šolskem okolišu OŠ Kungota, POŠ Svečina in POŠ Spodnja Kungota, stalno ali začasno bivališče. V primeru, da bi želeli vpisati otroka na šolo izven našega šolskega okoliša, morate vpis opraviti na matični osnovni šoli na katero sodite, na drugo šolo pa naslovite vlogo za prepis, v kateri navedete vse podatke o otroku in starših ter razloge za prepis otroka. Vlogo za prepis prejmete na šoli na katero želite vpisati otroka. Enako velja za starše otrok, ki bi želeli svoje otroke prepisati na eno od enot OŠ Kungota.

Za vse informacije smo dosegljivi od ponedeljka do petka med 9.00 in 14.00
na telefonski številki:
02 655 06 08 (šolska svetovalna služba)

ali preko elektronske pošte:
marko.hace@os-kungota.si   ali   martina.scernjavic@os-kungota.si

V spodnje videu si poglejte, kako se imamo na naši šoli lepo in obiščite naša socialna omrežja, pa bo odločitev lažja.

               

 

Scroll to Top
Call Now Button