Erasmus+ Promote Your Neighbour Day 3

Tako, pa smo zaključili drugo tridnevno aktivnost učenja, poučevanja in usposabljanja. Tekom tri dnevne aktivnosti so učenci obeh šol posneli veliko fotografij in kratkih video posnetkov našega kraja.
Na današnjih delavnicah s programom za ustvarjanje video posnetkov smo dodajali foto in video gradivo pod vodstvom učiteljice Saše Fišer in učitelja Davida Satlerja. Dopoldan so si učenci  pod vodstvom gospe Mare Radmilovič ogledali Vinogradniški muzej na Keblu, na Vinotoču Pliberšek v Svečini jim je gospod Franc predstavil umetnost rezbarjenja in kiparjenja iz lesa ter vsakemu udeležencu delavnice podaril unikatno figuro Viharnika. Učenci so neizmerno uživali v rezbarskih delavnicah, ki jih je vodil gospod Franc in za kar se mu najlepše zahvaljujemo. Po delavnicah smo na Vinotoču Pliberšek imeli tudi toplo domačo malico. Polni novih doživetij in znanj smo se odpravili nazaj v šolo, kjer smo nadaljevali z delom v delavnicah s programom za ustvarjanje video posnetkov. Na terenu je za prevajanje v nemščino ves čas skrbela učiteljica Karin Blas Hameršak.
Učitelji spremljevalci smo zadovoljni opazovali kako so učenci obeh šol iz dneva v dan v medsebojni komunikaciji postajali bolj sproščeni in njihovo sporazumevanje tako v angleškem kot tudi nemškem jeziku.
V mesecu maju 2022 se bo projekt nadaljeval v Avstriji na  Sternschule v Deutschlandsbergu, kjer bomo še delali in  nadgrajevali promocijski video posnetek. Se že veselimo naše prve aktivnosti v Avstriji.
 
Zapisala Nataša Satler, koordinatorica projekta

10 marca @ 06:45 — 19 marca @ 07:45
06:45 — 07:45

Dostopnost
Scroll to Top
Call Now Button