Sobotna šola za spodbujanje močnih področij

Šola je lahko tudi v soboto. Lahko je tudi zabavna. Zakaj? Zato!

V soboto, 19. 11. 2022, se bo med 8.30 in 12.00 na OŠ Kungoti odvil prav poseben šolski dan. V sodelovanju Osnovnih šol Kungota, Pesnica, Sladki vrh, Jarenina, Jakobski dol in Šentilj smo pripravili program zanimivih delavnic, iz katerih bomo odšli domov še bogatejši.

Prijava poteka tako, da izpolnite spletni obrazec s klikom na: PRIJAVA.

Vabljeni!

Delavnica je primerna za učence od 5. do 9. razreda

Znakovni jezik gluhih temelji na uporabi rok, mimike obraza, ustnic, oči in gibanju telesa. Skupaj z znakovnim jezikom pa se lahko uporablja tudi prstna (znakovna) abeceda. Učenci bodo na delavnici spoznali svet gluhih ter slovenski znakovni jezik gluhih in naglušnih ob pravljici. V nadaljevanju se bodo naučili tudi znakovno abecedo.

Mentorica: Aleksandra Prajner, OŠ Pesnica

Se znaš umiriti, ko si vznemirjen/-a? Si znaš prisluhniti? Veš, h komu se zateči po nasvet, po pomoč, ko si v stiski, ali ko je v stiski tvoj/-a prijatelj/-ica? Ali veš opaziti stisko pri prijatelju/-ici? Si želiš, da bi drugi opazili tvojo stisko, tudi ko o njej ne spregovoriš na glas?

V naši delavnici bomo skušali najti odgovore na vsa ta in še na mnoga druga vprašanja, ki se vam bodo ali se vam porajajo. Naredili bomo tudi nekaj vaj sproščanja in poskušali poiskati način, s pomočjo katerega si vsak posameznik lahko pomaga najprej sam, nato pa poišče osebo, kateri zaupa in h kateri se lahko zateče po pomoč.

Mentorica: Ksenija Novak Erhatič, OŠ Sladki vrh

Tokrat se bomo pozabavali z roboti Elegoo, Smart Robot Car 4.0. Ko jih bomo malo bolje spoznali, bodo kos vsakemu poligonu, naučili pa jih bomo tudi, da se izogibajo oviram in ne povzročijo kakšne robotske prometne nesreče. Nam bo uspelo?

Prosiva vas, da s seboj prinesete pametne telefone.

Mentorja: Marko Šebrek in Gregor Ambrož, OŠ Kungota

Kako se naučimo obvladovati (in voditi) svoje misli? V delavnici bomo uporabili različne tehnike razmišljanja po Edwardu de Bonu. Svoje sposobnosti lahko maksimalno izkoristimo, kadar razmišljamo osredotočeno, konstruktivno, ustvarjalno, produktivno in sodelovalno. Orodja lahko učinkovito uporabimo za načrtovanje svojih ciljev, odpravljanje težav in pri sprejemanju pomembnih odločitev.

Po različnih poteh bomo prišli do novih rešitev in idej.

Mentorica: Metka Oberški, OŠ Jarenina

Kdo: učenci od 5. do 9. razreda

Kdaj: 19. 11. 2022 (4 šolske ure)

Kaj bomo ustvarjali? Rokodelska delavnica je namenjena vsem ljubiteljem ustvarjanja z volno in prejo. Naučili se bomo začetne petlje pri kvačkanju ter ustvarili kvačkano bučo in majhno hobotnico. Najbolj spretni pa se bodo preizkusili tudi v pletenju.

Mentorica: Nina Novak, OŠ Jakobski dol

Fraktalna risba je risba, ki izvira iz nas. Pri njej rišemo različne linije in oblike ter jih nato pobarvamo. To nas zabava in pomirja, hkrati pa s tem, ko rišemo fraktalno risbo, naredimo veliko dobrega tudi zase in svoj notranji svet.

Za koga je delavnica primerna? Za vse od 5. do 9. razreda 

Kaj potrebuješ?

  • črno kulico ali tanek flomaster 
  • različne barvice (več odtenkov, če je možno) 
  • voljo in vztrajnost za barvanje

Mentorica: Nina Bravar, OŠ Šentilj

 

Dostopnost
Scroll to Top
Call Now Button