»MAJHNA DEJANJA – VELIKO SRCE«

Na OŠ Kungota se trudimo spodbujati učence k skrbi za sočloveka, še posebej kadar je v stiski in potrebuje pomoč. Nedavni tragični dogodki v Ukrajini so nas pretresli in zavedamo se, da je v ukrajinski vojni veliko ljudi izgubilo svoje domove in premoženje, zato smo se odločili, da organiziramo humanitarno akcijo za ukrajinske otroke, ki v teh dneh prestajajo vse, česar ne privoščimo nikomur.

Zbiralna akcija je na pobudo šolske skupnosti trajala v šoli od ponedeljka, 7. marca 2022, do ponedeljka, 14. 3. 2022. Učenci smo lahko darovali nepokvarljivo hrano (različne konzerve, testenine, suho sadje, otroško hrano, mleko v prahu …), vodo v plastenkah, higienske pripomočke (milo, detergenti, plenice …) ter sanitetni material.

Na humanitarno akcijo se je odzvalo veliko učencev in njihovih staršev, učiteljev in drugih zaposlenih v šoli ter vseh, ki so dobrega srca. Vsak po svojih močeh. Vsak dan je bilo v avli več zbranega in z veseljem smo opazovali večanje števila škatel.

V ponedeljek, 14. 3. 2022, smo zbrano pomoč s šolskim kombijem odpeljali na zbirno mesto v Kamnico, kjer so nas bili zelo veseli.

Z zbiralno akcijo smo ponovno dokazali, da imamo velik čut za sočloveka in da je nesebična pomoč vsem v stiski ena izmed najpomembnejših vrednot v našem življenju. In to nas izpolnjuje.

16 marca @ 08:20 — 31 marca @ 09:20
08:20 — 09:20

Dostopnost
Scroll to Top
Call Now Button