18. novembra 2022 bomo praznovali dan slovenske hrane in izvedli že dvanajsti Tradicionalni slovenski zajtrk
Letošnja osrednja tema je mleko in mlečni izdelki, zato je letošnji slogan: »Zajtrk z mlekom – super dan!« Sestava zajtrka: kruh iz krušne peči, bio maslo, lokalno pridelan med, bio mleko, lokalno pridelano jabolko (vsa živila so slovenskega porekla).
Naši cilji:
- razvijanje spoštljivega odnosa do hrane,
- pomen zajtrka v naši vsakodnevni prehrani,
- koristi in pomen lokalno pridelane hrane in kratke verige,
- promocija slovenske hrane in pomen samooskrbe,
- pomen kmetijstva (sadjarstvo, poljedelstva, čebelarstva, mlekarstva …),
- spodbujanje k pozitivnemu odnosu do narave in okolja (odpadki),
- pomen zdrave prehrane in telesne dejavnosti za naše dobro zdravje,
- kulturno uživanje hrane (bonton prehranjevanja).
Več o projektu si lahko preberete tukaj: Dan slovenske hrane in tradicionalni slovenski zajtrk
15 novembra @ 13:40 — 19 novembra @ 14:40
13:40 — 14:40