Slovenski tradicionalni zajtrk

18. novembra 2022 bomo praznovali dan slovenske hrane in izvedli že dvanajsti Tradicionalni slovenski zajtrk

Letošnja osrednja tema je mleko in mlečni izdelki, zato je letošnji slogan:  »Zajtrk z mlekom – super dan!« Sestava zajtrka: kruh iz krušne peči, bio maslo, lokalno pridelan med, bio mleko, lokalno  pridelano jabolko (vsa živila so slovenskega porekla).

Naši cilji:

  • razvijanje spoštljivega odnosa do hrane,
  • pomen zajtrka v naši vsakodnevni prehrani,
  • koristi in pomen lokalno pridelane hrane in kratke verige,
  • promocija slovenske hrane in pomen samooskrbe,
  • pomen kmetijstva (sadjarstvo, poljedelstva, čebelarstva, mlekarstva …),
  • spodbujanje k pozitivnemu odnosu do narave in okolja (odpadki),
  • pomen zdrave prehrane in telesne dejavnosti za naše dobro zdravje,
  • kulturno uživanje hrane (bonton prehranjevanja).

Več o projektu si lahko preberete tukaj: Dan slovenske hrane in tradicionalni slovenski zajtrk

15 novembra @ 13:40 — 19 novembra @ 14:40
13:40 — 14:40

Dostopnost
Scroll to Top
Call Now Button